News

ATENȚIE, nu vă grăbiți

today26 aprilie 2022 9

Background
share close

De săptămâna trecută am observat în MESAJE SMS primite, căteva invitații deosebit de dubioase la a da click pe link-ul atașat motivînd că am câștigat nu știu ce sau și mai interesant, că am primit un mesaj vocal urgent.

Mesajele astea NU TREBUIE deschise sau măcar nu trebuie dat click pe link-ul respectiv pentru că instant ești rutat pe pe platformă pe care nici în visele tale cele mai urâte nu ai vrea să intri. Adică pe mâna hackerilor care se pare că acum, în perioada sărbătorilor de Paște au prins curaj și au ieșit la pescuit. Pe lângă faptul că ești aruncat într-o platformă în care tu nu vezi nimic, cam așa va ramîne și contul bancar pentru că acolo se află o aplicație care exact cu asta se ocupă; extrage date sensibile din telefon.

Prin CLICK pe link-ul nenorocit, dai dreptul necunoscutilor să acceseze datele din telefon. Să știți că nu-i interesează doar contul bancar ci și fotografii sau clipuri video pe care le folosesc în fel și chip.

Iată mai jos 2 astfel de mesaje pe care le-am găsit la mine-n telefon. Am verificat și la colegii de serviciu astăzi și am găsit același tip de mesaje însă de la numere de telefon diferite. De data asta folosesc numere de telefon “românești” însă dacă nu te grăbești și citești, vezi că sunt generate extern iar tradurerea automată nu reușește să păcălească un ochi antrenat.

Iată explicații mai amănunțite pe dnsc.ro

Written by: ERA_74

Rate it

Previous post

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ASCULTA IN APLICATII

0%
Font Resize