negativelogorer

Cornel Lazăr

Bun găsit prieteni și aici pe pagina de radio. Emisiunile pe care le realizez și prezint aici se bazează pe pasiunea mea pentru știință, tehnologie, muzică. Zilnic citesc din diverse surse tot felul de articole și ce găsesc interesant, le trag deoparte să vă povestesc despre ele.

Vorbesc în emisiune despre telefoane mobile, despre tablete, televizoare, casti, microfoane și tot felul de acareturi pe care zilnic le folosim și ne fac viata mai interesantă (și uneori complicată).

Mai găsiți pe site și articole pe care le scriu apoi le puteți găsi preluate pe pagina de Facebook.

Show Time
20:00 - 22:00
Tuesday

Era Digitala

Emisiunea propune ascultătorilor 2 ore de informații din știință și IT pentru că de la o zi la alta viața ne este schimbată profund de cele două subiecte. De la un simplu telefon mobil la care ne uitam cu ani în urmă ca la ceva curios, acum e parte din fiecare și asta de la vârste fragede. Un simplu telefon mobil a devenit o extensie aproape obligatorie și de care cu greu ne putem despărți chiar și pentru câteva ore. Ne pune în legătura cu lumea, cu prietenii și mai nou datorită pandemiei de Covid 19, cu școala. Iar pentru asta trebuie să fim la curent cu cele mai noi programe și aplicații cu care avem o așa strânsă legătură. O programare la cinema, la doctor la un concert se face mult mai repede de pe telefonul mobil decât de la un calculator prin simplul fapt ca acesta, telefonul, e mereu pornit și gata să răspundă nevoilor noastre. Nu intrăm în detalii și despre televizoare smart, frigidere smart, camere de supraveghere, aspiratoare și lista poate continuia căci mai toate din ziua de azi sunt gadgeturi smart legate la internet la dispoziția și controlul nostru. Cât despre știință ce mai putem spune, ne surprinde zi de zi. Cu 20 de ani în urmă bozonul Higgs era o concluzie intriganta în calculele fizicienilor iar acum, la CERN, sa dovedit irefutabil existența acestei particule considerată ca fiind baza de la care materia prinde formă Exact asta facem pe parcursul celor două ore de program, disecăm pe cât posibil toate aceste noutăți. Unde mai pui că difuzăm și muzică de cea mai bună calitate. Cu ceva timp în urmă, pornisem un blog unde așezam gânduri și experiențe despre toate aceste lucruri iar dacă aveți cateva minuțele, vă invit și acolo.   Era Digitală

footerpreview

X